Terschelling

Wij vergelijken
examenreis aanbieders

Een uitstekende jongerenvakantie in eigen land

Binnen Nederland is Terschelling samen met Renesse de meest populaire vakantiebestemming onder jongeren. Veel Nederlandse jongens en meiden beleven hun eerste vakantie zonder ouders op dit zonovergoten waddeneiland. Het eiland is dus zeer populair voor jongerenvakanties en examenreizen. In de twee grootste plaatsen op Terschelling, te weten Midsland en West-Terschelling vind je diverse uitgaansgelegenheden. De stranden zijn er mooi en breed, en bij goed weer doet een strandvakantie op Terschelling niets onder voor buitenlandse bestemmingen als Salou of Chersonissos.

Je reis begint in Harlingen, waar je de boot neemt naar Terschelling. De boottocht duurt ongeveer 2 uur, waarna je aankomt in de haven in West-Terschelling. Als je een tent op staanplaats geboekt hebt bij één van de grote jongerencampings van Terschelling word je vaak met een busje opgepikt. handig, want ook je bagage wordt op deze manier naar je camping vervoerd. Als je met de bekende jongerenreis organisatie X-Travel Vakanties hebt geboekt staat er sowieso een hele bus op je te wachten die jou en je campinggenoten + bagage naar de camping brengt. De reisleiding kan je ook meteen meer over het eiland vertellen, en over de kroegen, clubs en andere uitgaansgelegenheden. X-travel organiseert zowel 8- als 15-daagse reizen naar Terschelling.

Jongerenvakanties Terschelling

X-travel werkt samen met de jeugdcamping Terpstra. Dit is een camping waar zeer veel jongeren staan, maar kwalitatief ook prima in orde is. Er zijn ook jeugdcampings op Terschelling waar het een grote zooi is, maar Camping Terpstra is zonder meer één van de betere campings, en sowieso voor jongeren de beste keuze.
De camping beschikt over zeer veel faciliteiten zoals een snackbar, fietsen & koelkast verhuur, internetcafé, en bar. En ook niet verkeerd: Barbecueën is gewoon toegestaan. Je tent staat zo mooi centraal op het eiland, en het is ook niet ver naar de supermarkt in het plaatsje Midsland.

In Midsland vind je allerlei restaurantjes, een prima supermarkt en enkele uitgaansgelegenheden, waarvan de Wyb de bekendste is. De kroeg Stoep vind je hier ook, allemaal op loopafstand van jongerencamping Terpstra. Terschelling is dé ideale strandbestemming voor een mooie, maar goedkope jongerenvakantie!

Als je mee wil lezen over een examenreis of jongerenvakantie op Terschelling kun je kijken op de website van X-Travel.

We geven hier nog een kort overzicht van de uitgaansgelegenheden, discotheken, kroegen en clubs in Midsland en West Terschelling:

Midsland:

De Wyb. (hier vind je hun website)
Café De Stoep. (hier vind je hun website)
Karaokebar De Dammesaan. (hier vind je hun website)
Bar Schotse Vier, Kroeg in Midsland (hier vind je hun website)

West-Terschelling:
Bar-Dancing Braskoer. (check de site)
Danskroeg OKA18. (check de site)

En natuurlijk Café de Groene Weide in Hoorn (website), waar je de bekende zanger Hessel kunt horen zingen. Hessel bezorgt je een geweldige avond met zijn enthousiast gezongen covers. Als je Hessel niet hebt meegemaakt heb je Terschelling eigenlijk niet meegemaakt. Verder vind je op Terschelling tal van gezellige en niet al te dure eetcafés en pizzeria’s, en neem je uiteraard een kijkje bij de bekendste vuurtoren van Nederland: De Brandaris.

Slapen doe je zoals gezegd op één van de jongerencampings die dit eiland rijk is, waarbij we dus Camping Terpstra via reisorganisatie X-Travel van harte kunnen aanbevelen. Als je toch liever een andere jongerencamping wil zou je kunnen denken aan camping de Appelhof of gezin- én jeugdcamping Cnossen (net buiten West-Terschelling). De minimumleeftijd voor de Appelhof is 15 jaar; als je ouder bent dan 21 kom je er niet meer op. Als je graag op vakantie naar Terschelling gaat wensen we je alvast veel plezier, mocht je je ervaringen met een jongerenvakantie op dit waddeneiland willen delen kun je deze achter laten in de reacties. Zo help je anderen met het kiezen va de juiste bestemming, jongerencamping en kroegen en clubs!
Je helpt ons ook zeer door ons te Liken op Facebook of te respecteren op Hyves. Zo kunnen wij ook weer verder met schrijven over examenreizen en jongerenvakanties op Terschelling en andere vette badplaatsen.

Examenreis top 5


Tips & aanbiedingen

jeugd

Bespaar met uw examenreis op parken bij vliegveld Charleroi

Een vakantie starten vanaf Charleroi is vanwege de prijs vaak erg interessant. De Nederlandse reiziger weet zijn weg wel vaker te vinden naar vliegvelden over d...

Verre surfreis Europa

Hou je van adrenaline of ben je helemaal weg van de surf lifestyle? Dan is een surfvakantie echt wat voor jou. Binnen het aanbod van jongerenreizen is er onwijs...