Vakantie Chersonissos

Wij vergelijken
examenreis aanbieders

Wat kun je allemaal beleven tijdens jouw jongerenvakantie in Chersonissos?

Vrijwel iedereen wil één keer in hun leven op vakantie naar Chersonissos, dé feestbestemming op het party-eiland Kreta. Warm weer is bijna gegarandeerd in Griekenland, en op Kreta heb je naast de warme zon ook nog een lekker zeebriesje staan. Tienduizenden jongeren vieren hun examenreis in en nabij Chersonissos, en er worden steeds meer jongerenriezen naar Kreta georganiseerd, mede natuurlijk door het succes van het tvprogramma OhOhCherso, dat in partyspot Chersonissos is opgenomen. Een goedkope vakantie naar Chersonissos boek je natuurlijk via Beachmasters Jongerenreizen. Deze reisonrganisatie is al jaren actief op Kreta en weet daarom mooie kortingen te versieren en goede hotels en appartementen te boeken. Op de site vasn Beachmasters vind je ook de prijzen voor bijvoorbeeld een biertje, een hamburger, een cocktail en een ligbed.

Chersonissos op het zonnige eiland Kreta is absoluut feestbestemming nummer één onder de jongerenvliegreizen. En als je het nog niet goed kende, dan heb je het plaatsje waarschijnlijk wel leren kennen van het tv-programma ‘Oh Oh Cherso’ waar acht eigenwijze jongeren, waaronder MatsoeMatsoe, Sterretje, Jokertje, Kabouter, Sniper en Barbie een zomer lang hun uiterste best hebben gedaan om Chersonissos onveilig te maken. De Griekse badplaats ligt op ongeveer vier uurtjes vliegen van Amsterdam trekt iedere zomer duizenden jongeren uit vooral Nederland, Duitsland en Engeland.

De zon schijnt er bijna altijd en het is heerlijk vertoeven op een van de stranden in Chersonissos. Het Creta Maris-strand, Chersonissos-strand, Star-strand en het Psilos-strand zijn de meest bekende stranden die lonken om lekker te relaxen of leuke mensen te spotten. Wil je het zwemmen combineren met vette beats, feesten, drinken en een heel hoop fun? Trek je mooiste bikini of zwembroek aan en ga naar Star Beach Water Park. In dit waterpark kun je zwemmen onder het genot van goede muziek met dj’s, een kleurrijke cocktail of het typisch Griekse biertje Mythos drinken of gewoon relaxen op een van de vele ligbedden. Meer actie? Je kunt er bungeejumpen, maar ook allerlei watersportactiviteiten beoefenen of uit je dak gaan tijdens de schuimparty die elke middag begint. En het mooie is, de entree is gratis!

Uitgaan in Chersonissos
De place to be in Chersonissos is de lange boulevard die langs de zee loopt met de vele restaurantjes, kroegen, disco’s en danscafés. Overdag kun je er goed winkelen, maar ook heerlijk op een van de terrasjes chillen. Na zonsondergang stroomt de boulevard vol en wordt het een echt partygebied. Je kunt er oneindig stappen in bijvoorbeeld de Matrix, de grootste club van Chersonissos met veel bekende dj’s. Zin in een Hollands avondje? Trek je oranje T-shirt aan en loop het feestcafé Hof van Holland (website) binnen, met drankspelletjes, schreeuw-competities en op de bar dansende dames staat dit café garant voor een onvergetelijke nacht. De meeste Nederlandse bars en eetgelegenheden liggen overigens allemaal dicht bij elkaar. Lekker eten doe je bij Majestic en voor live optredens ga je naar de Live Bar. Even achter de boulevard ligt Camelot (website), een van de meest populaire clubs in Chersonissos. Deze is dagelijks open en de toegang is gratis. Maar dit is slechts een kleine greep uit de honderden tenten waar je kunt dansen en feesten tot in de kleine uurtjes.

Wat kun je er nog doen in Chersonissos en op Kreta?
Een regelrechte aanrader is de Crazy Greek night. Een van de vele bussen vol feestgangers brengt je naar het openluchttheater in de bergen dat omgetoverd is tot één grote openlucht-discotheek. Hier komen bekende dj’s draaien en kun je onbeperkt drinken. Verken het eiland en ga mee met een van de vele jeepsafari’s die overal worden aangeboden om door het binnenland te crossen. Of wat denk je van feesten op een boot? Dat kan heel goed met de Sunset Party Cruise: zodra de muziek aan gaat, gaat iedereen los op zee.

Het eiland Kreta biedt je dus diverse mogelijkheden om je examenreis tot een succes te maken. Zo zijn er de tientallen grote discotheken en honderden kroegen. Waterskiën, zwembaden, bowlen, poolen, fitnessen, banaanbootvaren, klimmen, survival en andere activiteiten behoren ook tot de mogelijkheden. Voor de die-hard uitgaansmensen is een examenreis Chersonissos geschikt, maar ook voor de mensen die het in hun jongerenvakantie chill aan doen.

Dus wil je goedkoop naar Chersonissos met je vrienden? Op de website van Beachmasters Jongerenreizen kun je alle reizen, hotels en appartementen in Chersonissos vergelijken en die reis boeken die voor jou en je vrienden of vriendinnen de beste is. Hieronder vind je nog een video over Kreta jongerenreizen:

Ben je al eens op Kreta geweest, dan vragen we je je ervaringen achter te laten in de reacties hier onder! Welke clubs en kroegen moet je per sé gezien hebben? Wat is de bierprijs en wat zijn de lekkerste lokale drankjes? Alles over je vakantie in Chersonissos is welkom! Deze pagina sharen met je vrienden vinden we natuurlijk helemaal top!

Examenreis top 5


Tips & aanbiedingen

jeugd

Bespaar met uw examenreis op parken bij vliegveld Charleroi

Een vakantie starten vanaf Charleroi is vanwege de prijs vaak erg interessant. De Nederlandse reiziger weet zijn weg wel vaker te vinden naar vliegvelden over d...

Verre surfreis Europa

Hou je van adrenaline of ben je helemaal weg van de surf lifestyle? Dan is een surfvakantie echt wat voor jou. Binnen het aanbod van jongerenreizen is er onwijs...